O tem in onem Seznam forumov O tem in onem
Tukaj bomo klepetali skoraj o vsem, kar si zamislite, zato večkrat obiščite forum in videli boste.





Messengerji: MSN messenger oz. Windows Live

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    O tem in onem Seznam forumov -> Messengerji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Ali poznate in uporabljate Windows Live Messenger in storitve Windows Live?
Da, poznam in uporabljam vse storitve.
50%
 50%  [ 1 ]
Da poznam in uporabljam Windows Live Messenger, ne pa tudi Windows Live storitev.
50%
 50%  [ 1 ]
Da, poznam Windows Live Messenger, vendar ga ne uporabljam.
0%
 0%  [ 0 ]
Ne, ne poznam Windows Live Messengerja.
0%
 0%  [ 0 ]
Imam še staro verzijo MSN Messengerja 7.5, zato ne poznam Windows Live storitev.
0%
 0%  [ 0 ]
Ne, in me niti ne zanima.
0%
 0%  [ 0 ]
Skupaj glasov : 2

tatjanap
Administrator foruma


Pridružen/-a: 04.02. 2006, 01:03
Prispevkov: 1506
Kraj: Kranj

 PrispevekObjavljeno: 31 Avg 2008 23:43    Naslov sporočila: Messengerji: MSN messenger oz. Windows Live Odgovori s citatom Back to top

MSN messenger je prešel v novo obdobje in kdor ima najmanj Windows Live 8.0 ve kaj to pomeni. Do Messengerja 7.5 je bil to MSN messenger in res samo to, novi (ki pa niti ni več tako nivi) Windows Live Messenger pa ni le to. Ima nov, lep design, kjer lahko določaš tudi barvo samega messengerja, možno pa je tudi, da ti barvo le-tega potegne messenger sam iz slike, ki jo določite za ozadje. Lahko kontakte organizirate tudi v skupine, kakor ste to lahko počeli tudi pri starem messengerju, vendar pa nova različica omogoča tudi, da vsakemu kontaktu določite svoje ime. Pri stari različici je bilo ime kontakta takšno, kot ga je določil on sam, zdaj pa lahko ime, ki naj se prikazuje v vašem seznamu kontaktov določite vi sami. Tako boste vedno vedeli, kdo je kdo in vam ne bo potrebno posebej tuhtati in razmišljati, kam kdo spada vsakič, ko bo ta spremenil prikazno ime.

Nova različica spada v skupino storitev Windows Live, kar pomeni, da so vse storitve kar se da povezane med seboj. Na ta način se bodo vaši podatki iz messengerja prikazovali tudi na vašem Spletnem mestu Spaces, ki je ravno tako del storitev Windows Live. V messengerju pa se tako prikazujejo vedno sveži podatki in dogajanja na vašem Spaces spletnem mestu. Denimo, če vas kdo doda za prijatelja na Spaces ali v messenger (to ni isto - če si prijatelj nekoga na messengerju še ni rečeno, da si tudi na Spaces). V messengerju boste videli tudi opozorilo če vam kdo pošlje sporočilo preko Spaces sistema sporočil (to je ločena storitev in ni povezana z vašim Hotmail ali MSN nabiralnikom) ali pa če vam je kdo poslal komentar.

Novi Windows Live Messenger omogoča tudi mape za izmenjevanje, ki delujejo tako kot FTP dostop. Se pravi vi nekaj naložite v mapo tistega, kateremu nekaj želite poslati in on bo iz te iste mape to pobral. Pazite le, da imate hiter in močan računalnik, kajti v nasprotnem primeru bo vklop teh map bolj breme, kot pa olajšanje, ker se te mape sproti osvežujejo. Pravzaprav se vseskozi sproti osvežuje ves messenger, tako da ga je med igranjem zahtevnih igric ali med kakim drugi zahtevnim delom bolje imeti izklopljenega.

Preko Windows Live Messengerja pa lahko pošiljate datoteke tudi po načinu drag and drop, kar pomeni, da doloćeno datoteko enostavno primete in jo potegnete v messenger na mesto, kjer ponavati pišete sporočilo. Tak način je primeren, če bi bil vklop map za izmenjevanje za vaš računalnik veliko breme in seveda za manjšo količino datotek, ki pa ne smejo biti tudi "pretežke". Edino, kar je moteče pri takem načinu prenosa je to, da vam lahko vaš antivirusni program takšen prenos prepreči, ker smatra, da bi bila datoteka lahko nevarna za vaš računalnik. V takem primeru boste neko datoteko na tak način le stežka prenesli.

Windows Live Messenger pa seveda omogoča tudi online igranje iger z drugimi uporabniki Windows Live Messengerja, kar zna biti kar precej zabavna zadeva.

Windows Live Messenger omogoča tudi tisto, kar smo lahko že veliko prej uživali uporabniki Yahoo messengerja in sicer offline sporočila. Pri vsem tem je potrebno vedeti le to, da, če vam nekdo pošlje offline sporočilo preko MSN Messengerja 7.5, se pravi stare različice, je velika verjetnost, da tega offline sporočila ne boste dobili, ker ga pošiljatelj ne bo mogel poslati. Prav tako uporabnik starega messengerja ne bo prejel vašega offline sporočila pa čeprav kaže, da ste ga poslali.

Windows Live Messenger seveda omogoča tudi zvočni in video pogovor in, česar nisem zasledila nikjer drugje, pošiljanje zvočnih klipov. To poteka tako, da, namesto, da bi se direktno pogovarjali (kot po telefonu) posnamete zvočni klip in ga pošljete kot pisno sporočilo, tisti, ki mu ta klip pošljete, pa lahko klikne na povezavo in klip tako posluša.

Ne smemo pa pozabiti tudi možnosti Windows Live Messenger Mobile, ki omogoča, da ste povezani tudi preko GSM aparata. Pri tem morate le paziti, da ne "klepetate" preveč, kajti storitev je po večini plačljiva, vendar ne s strani Windows Live ampak s strani vašega mobilnega operaterja. Malo kateri mobilni operater omogoča brezplačno storitev Windows Live Messengerja.

In za konec še nekaj zabavnega. Windows Live Messenger namreč omogoča tudi možnost rokopisa, kar pomeni, da preklopite v rokopis in nato pišete, kot bi pisali s svinčnikom. Nam je bilo vedno v največje veselje, če smo na tak način risali. Ne premore tole sicer prav veliko barv, ampak osnovne, da lahko kaj narišete, imate. Takšno narisano stvar si potem zlahka lahko shranite kot sliko, če vam je všeč in na ta način se s sogovornikom lahko zabavata ure in ure. Potrebno je le vedeti, da za takšno storitev potrebujete nameščen Windows Journal Veiwer, ki omogoča takšno zabavo.

Seveda pa premore tudi vse klasične stvari, kot je ta, da pokažete drugim, kaj poslušate ali pa da vnesete lastno sporočilo, katerega bodo vsi kontakti lahko prebrali.

Sama Windows Live storitev pa ima še druge predosti, kot so offline pisanje bolgov z Windows Live Writer, urejanje in objavljanje fotografij z Windows Live Fotografija in klienta za pošto Windows Live Mail, kar je zelo uporabno, če želite prejemati pošto s Hotmaila ali MSN na svoj računalnik. Hotmail in MSN namreč ne omogočata več prevzemanja pošte preko klientov kot so Outlook Express ali Microsoft Outlook.

Tako, to je le nekaj prednosti sistema Windows Live. Prav gotovo ima tudi pomanjkljivosti, vendar jih je tako malo, da se jih niti ne spomnim.

Pa uspešno klepetanje vam želim.
_________________
Želim vam lep dan!

Tatjana


http://www.rtvslo.si/blog/tatjanap
http://www.rtvslo.si/profil/tatjanap
http://www.youtube.com/tatjanap1
https://www.youtube.com/user/KnightGhost1
 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
tonip
Administrator foruma


Pridružen/-a: 19.03. 2006, 20:54
Prispevkov: 1649
Kraj: Golnik

 PrispevekObjavljeno: 01 Sep 2008 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom Back to top

Smeh rečem samo le HUH !!!! ker znamo samo klepetat na messengerju to je pa vse od mene......hehehe...


mogoče nekega dne pride tudi to na vrsto Smeh
_________________
zagrizeni igralec albatros18 golfa...hehehe
iskalec internetnih možnosti zaslužiti kaj....hoho
in popolen internetni amater...hihihi
 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    O tem in onem Seznam forumov -> Messengerji Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.